Ingredientai:
- Bulvių tarkiai 900g
- Pienas 200g
- Svogūnas 1vnt.
- Kiaušinis 1vnt.
- Vištienos blauzdelės 3vnt.
- Druska ir pipirai (pagal skonį)
- Lauro lapeliai 2-3vnt.
Gaminimo eiga (žr. vaizdo įrašą):
- Į bulvių tarkius įmaišyti užvirusį pieną.
- Dėti pakepintus svogūnus.
- Įmušti kiaušinį, berti druską ir pipirus.
- Viską gerai išplakti.
- Į kepimo formą dėti vištienos blauzdeles ir užpilti paruoštais tarkiais dėti lauro lapelius.
- Kepti 180 laipsnių temperatūroje 40-50min (laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo gruzdintuvės modelio).
Pastaba: vaizdo įraše pateiktas sveikesnis, su mažiau riebalų kugelio variantas. Norintiems riebesnio, tradicinio skonio, reikėtų dėti daugiau riebalų, galima nedėti kiaušinio ir/ar vištienos.
Vaizdo įraše naudota ZYLE 7 litrų (1800W galingumo) karšto oro gruzdintuvė ir 20cm skermens silikoninė kepimo forma (įsigyti galite čia -> silikoninė kepimo forma Premium).