Ingredientai
Vištienai:
- Vištienos krūtinėlės 2vnt.
- FETA sūris 150g
- Žolelės (petražolės, gražgarstės)
- Prieskoniai (karis, druska, pipirai)
- Šlakelis alyvuogių aliejaus
Salotoms:
- Špinatai 100g
- Apelsinai 1,5vnt.
- Citrina (išspausti 1/3 citrinos sulčių)
- Alyvuogių aliejus
- Druska, pipirai
Gaminimo eiga (žr. vaizdo įrašą):
- Vištienos krūtinėlėse įpjauti kuo gilesnes ir platesnes kišenes, tačiau neperpjauti per daug (kišenės turi būti uždaros šonuose, kad sūris neišbėgtų kepant).
- Fetos sūrį sumaišyti su smulkintomis žolelėmis ir prikimšti vištienos krūtinėles.
- Vištieną įtrinti prieskoniais (kariu, druska ir pipirais) ir šlakeliu aliejaus.
- Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 20min (laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo gruzdintuvės modelio).
- Salotos. Nulupti ir supjaustyti apelsiną gabaliukais, dėti špinatus, užpilti padažą (aliejus, 1/2 apelsino sultys, 1/3 citrinos sultys), pabarstyti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
Skanaus!
Vaizdo įraše naudota ZYLE 8 litrų (1700W galingumo) karšto oro gruzdintuvė ir 20cm skermens kvadratinis KepaGuru kepimo popierius (įsigyti galima čia -> kepimo popierius karšto oro gruzintuvei).