Ingredientai:
- Viščiukas-broileris (vaizdo įraše keptas 1,3kg)
- Alyvuogių aliejus
- Česnakai
- Paprikos milteliai
- Karis
- Druska ir pipirai
- Sviestas
- Petražolės
- Citrina
- Rozmarino šakelės
Gaminimo eiga (žr. vaizdo įrašą):
- Viščiuką gerai ištrinti su alyvuogių aliejumi, paprikos milteliais, kariu, česnaku, druska ir pipirais.
- Padaryti kišenėles po oda ir prikimšti sviestu su petražolėmis.
- Leisti pasimarinuoti kuo ilgiau.
- Citriną subadyti peiliu ir įkišti į viščiuką.
- Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 45min (laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo gruzdintuvės modelio). Kepant svarbu stebėti, keliskart viščiuką apversti.
- Iškepusį viščiuką puošiame rozmarino šakelėmis.
Skanaus!
Vaizdo įraše naudota ZYLE 8 litrų (1700W galingumo) karšto oro gruzdintuvė ir 20cm silikoninė kepimo forma su virtuvės pirštinėmis (įsigyti galima čia -> Rinkinys PREMIUM).