PYRAGO ingredientai:
- Moliūgas 200g
- Kiaušiniai 2vnt.
- Cukrus 150g
- Aliejus 50ml
- Miltai 200g
- Kepimo milteliai 2a.š.
- Druska (žiubsnelis)
KREMO ingredientai:
- Philadelphia Original sūris 200g
- Sviestas 80g
- Cukraus pudra 80g
- Riešutai apibarstymui (tinka įvairūs)
Gaminimo eiga (žr. vaizdo įrašą):
- Sutarkuoti (smulkia tarka) moliūgą.
- Atskirame inde įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir gerai išplakti. Dar plakant, plona srovele įpilti aliejų.
- Į kiaušinių plakinį sudėti ir įmaišyti tarkuotą moliūgą.
- Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską gerai išmaišyti.
- Kepti 160 laipsnių temperatūroje 45min (laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo gruzdintuvės modelio).
- Kremui išplakti kambario temperatūros sviestą, sūrį ir cukraus pudrą.
- Iškepusį pyragą aptepti storai kremo sluoksniu ir apibarstyti mėgstamais smulkintais riešutais (vaizdo įraše naudoti smulkinti migdolai).
Pastabos:
- Svarbu neatidarinėti gruzdintuvės kepimo eigoje ir neskubėti išimti pyrago pasibaigus kepimo laikui, kad nesukristų.
- Kremas yra svarbi pyrago sudedamoji dalis, suteikiantis originalų skonį. Jei norite gaminti be kremo, rekomenduojame gardinti pyragą papildomais prieskoniais, riešutais, razinomis ar kitais džiovintais vaisiais, apibarstyti cukraus pudra.
- Jei ant iškepusio pyrago viršaus iškilo kauburėlis, prieš tepant kremą, galima jį nupjauti.
- Pyragą galima valgyti dar šiltą, tačiau labai skanus ir pastovėjęs šaldytuve.
Skanaus!
Vaizdo įraše naudota ZYLE 3,5 litrų (1500W galingumo) karšto oro gruzdintuvė ir M dydžio silikoninė kepimo forma (įsigyti galima čia -> silikoninė kepimo forma).