Ingredientai:
- Obuoliai 4-5vnt.
- Kiaušiniai 2vnt.
- Cukrus 100g
- Alyvuogių aliejus 120ml
- Miltai 1 stiklinė
- Kepimo milteliai 1 a.š.
- Druskos žiubsnelis
- Cinamonas
Gaminimo eiga (žr. vaizdo įrašą):
- Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis.
- Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi
- Pilkite aliejų ir dar kartą išplakite.
- Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Viską gerai išmaišyti.
- Į kepimo formą pilti 2/3 tešlos, sudėti obuolius, apibarstyti cukrumi ir cinamonu. Ant viršaus pilti likusią tešlą.
- Kepti 160 laipsnių temperatūroje 55min (laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo gruzdintuvės modelio).
- Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra.
Pastaba: ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą. Jei pagaliukas neapsivels tešla, vadinasi pyragas iškepęs, jei apsivels – dar pakepti ir vėl patikrinti.
Skanaus!
Vaizdo įraše naudota ZYLE 7 litrų (1800W galingumo) karšto oro gruzdintuvė ir L dydžio silikoninė kepimo forma (įsigyti galite čia -> silikoninė kepimo forma).