Ingredientai
- Smidrai
- Šoninė (vaizdo įraše naudota Biovela šaltai rūkyta kiaulienos šoninė)
- Persiladas (druska, česnakai, petražolės) ar kiti mėgstami prieskoniai
Gaminimo eiga (žr. vaizdo įrašą):
- Smidrus nuplauti ir nupjauti sumedėjusias apačias.
- Smidrus apvynioti šonine ir pabarstyti persilado (ar kitų mėgstamų prieskonių).
- Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 10min (laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo gruzdintuvės modelio, taip pat smidrų ar šoninės storio bei norimo apskrudimo).
Patarimas: jei smidrai labai stori, galima kelias minutes pavirti vandenyje. Jei šoninė sūri, papildomai druskos dėti nerekomenduojama.
Skanaus!
Vaizdo įraše naudota ZYLE 8 litrų (1700W galingumo) karšto oro gruzdintuvė ir kvadratinė silikoninė kepimo forma (įsigyti galima čia -> silikoninė kepimo forma).